Iris van Herpen (32) staat al jaren bekend als een van de grote modevernieuwers: met haar experimentele, technologische materiaalgebruik loopt Van Herpen – in 2010 de eerste ontwerper die een 3D-geprint kledingstuk op de catwalk liet zien – ver op de troepen vooruit.

15 (10)

Iris van Herpen

Mode

Iris van Herpen

Iris van Herpen (32) staat al jaren bekend als een van de grote modevernieuwers: met haar experimentele, technologische materiaalgebruik loopt Van Herpen – in 2010 de eerste ontwerper die een 3D-geprint kledingstuk op de catwalk liet zien – ver op de troepen vooruit.

In 2015 toonde ze twee nieuwe collecties tijdens de prêt-à-porterweek in Parijs. Met name in de tweede, met de collectie voor voorjaar 2016, liet ze voor het eerst zeer draagbare kleding zien, die toch onmiskenbaar Van Herpen bleef. Het Metropolitan Museum of Art in New York kocht een aantal stukken van haar aan, waaronder de beroemde 3D-geprinte top uit 2010.

Foto ANP

Foto ANP