Volgens het Britse magazine Wallpaper* is Hella Jongerius (53) na Apple-ontwerper Jonathan Ive en Marc Newson de meest invloedrijke ontwerper in de wereld. Dat werd ze niet door zoveel mogelijk opdrachten aan te nemen, maar juist door heel selectief te zijn.

9 (15)

Hella Jongerius

Design

Hella Jongerius

Volgens het Britse magazine Wallpaper* is Hella Jongerius (53) na Apple-ontwerper Jonathan Ive en Marc Newson de meest invloedrijke ontwerper in de wereld. Dat werd ze niet door zoveel mogelijk opdrachten aan te nemen, maar juist door heel selectief te zijn.

En kritisch: tijdens de Salone, de Milanese designbeurs, publiceerde Jongerius vorig jaar samen met essayiste Louise Schouwenburg een manifest waarin ze zich richtte tegen de vele onzinproducten en commerciële hypes op de beurs. In oktober presenteerde KLM haar cabine-interieur van de Dreamliner-toestellen, wat budget betreft de grootste opdracht uit haar loopbaan.

10hellajongerius-werk