Het filmmuseum Eye in Amsterdam trok vorig jaar weer meer bezoekers: ruim 700.000. In de vier jaar van zijn bestaan blijkt het spierwitte ruimteschip alles wat ervan werd gehoopt: een baken, attractie en publieksmagneet die Amsterdam over het IJ trekt.

47 (-)

Eye

Museum

Eye

Het filmmuseum Eye in Amsterdam trok vorig jaar weer meer bezoekers: ruim 700.000. In de vier jaar van zijn bestaan blijkt het spierwitte ruimteschip alles wat ervan werd gehoopt: een baken, attractie en publieksmagneet die Amsterdam over het IJ trekt.

Eye trekt filmliefhebbers met een goede mix van arthouse en kwaliteitsfilms, evenementen en festivals – en niet te vergeten zijn visueel vernieuwende filmexposities. Maar wat Eye mondiaal echt uniek maakt, is minder zichtbaar: de 40.000 films in 200.000 filmblikken die zijn opgeslagen – en deels ingevroren – in het nieuwe, moderne collectiecentrum.