Liefst negen solotentoonstellingen had Erwin Olaf (57) vorig jaar, van het Argentijnse Rosario tot in Tokio. Uit woede over de terroristische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo maakte hij twee gemuilkorfde zelfportretten.

21 (40)

Erwin Olaf

Fotografie

Erwin Olaf

Liefst negen solotentoonstellingen had Erwin Olaf (57) vorig jaar, van het Argentijnse Rosario tot in Tokio. Uit woede over de terroristische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo maakte hij twee gemuilkorfde zelfportretten.

Ook opvallend: Olaf toont zich steeds veelzijdiger. Ontwierp hij twee jaar geleden de euromunten met het hoofd van koning Willem-Alexander, recentelijk verzorgde hij voor het Rijksmuseum de (bejubelde) vormgeving van de modetentoonstelling Catwalk. In zijn Berlijnse galerie presenteerde hij onlangs ook grote houten beelden.

Foto ANP

Foto ANP