Met haar retropop valt Caro Emerald (35) bij een breed publiek in de smaak. Vooral Groot-Brittannië, waar ze na de geboorte van haar dochter veel optredens heeft gegeven, krijgt geen genoeg van hip gemixte zwierige ballroomjazz, charleston en mambo’s van weleer.

72(66)

Caro Emerald

Pop

Caro Emerald

Met haar retropop valt Caro Emerald (35) bij een breed publiek in de smaak. Vooral Groot-Brittannië, waar ze na de geboorte van haar dochter veel optredens heeft gegeven, krijgt geen genoeg van hip gemixte zwierige ballroomjazz, charleston en mambo’s van weleer. Het optreden op het grote Britse popfestival Glastonbury sprong al in 2014 in het oog, maar daarna volgde haar show in het Hyde Park tijdens de BBC Proms. Daarnaast trad ze veel op in Azië. Emerald werkt met haar producers aan nieuwe muziek; haar laatste studioalbum dateert van 2013.