Als vuurheks Melisandre werd Carice van Houten (39) in 2015 een mondiaal cultfiguur. Het vijfde seizoen van HBO’s hitserie Game of Thrones won een recordaantal van twaalf Emmy’s, niet in het minst door Melisandres wangedrag; de ‘cliffhanger’ naar seizoen 6 draaide eveneens om haar.

26 (13)

Carice van Houten

Film en Televisie

Carice van Houten

Als vuurheks Melisandre werd Carice van Houten (39) in 2015 een mondiaal cultfiguur. Het vijfde seizoen van HBO’s hitserie Game of Thrones won een recordaantal van twaalf Emmy’s, niet in het minst door Melisandres wangedrag; de ‘cliffhanger’ naar seizoen 6 draaide eveneens om haar.

Van Houten pendelt tussen Nederlandse filmtop en Hollywoods subtop: nu als Leni Riefenstahl in de Jesse Owens-biopic Race, in horrorfilm Incarnate en in Martin Koolhovens western Brimstone. Laatstekanszwangerschap van Brimstone-tegenspeler Guy Pearce ging viral.