Op DJ Tiësto na is er geen Nederlandse cultuurmaker over wie in het buitenland meer geschreven wordt dan fotograaf, filmregisseur en grafisch ontwerper Anton Corbijn (61). 2015 was voor Corbijn opnieuw een zeer productief jaar.

6(3)

Anton Corbijn

Fotografie

Anton Corbijn

Op DJ Tiësto na is er geen Nederlandse cultuurmaker over wie in het buitenland meer geschreven wordt dan fotograaf, filmregisseur en grafisch ontwerper Anton Corbijn (61). 2015 was voor Corbijn opnieuw een zeer productief jaar.

Naast tal van nieuwe foto’s, albumhoezen, een spannende commercial voor Dior etcetera, verschenen twee grote fotoboeken en kwam de speelfilm Life uit, over fotograaf Dennis Stock en filmster James Dean. Oja, ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag stelde Corbijn in het Haags Gemeentemuseum en het Fotomuseum een overzichtstentoonstelling samen die 217.500 bezoekers trok. De jarige trakteerde bij de opening op een miniconcert van de Australische singer-songwriter Nick Cave.

Foto ANP

Foto ANP