Recensie

Zelfs liefdesverraad klinkt bij Virginia vrolijk

None

Een van de meest verleidelijke housetracks uit 2010 is gemaakt door de Nederlandse producer Steffi en zangeres Virginia. De plaat, ‘Yours’, eindigde op het debuutalbum van Steffi Yours & Mine dat uitkwam op het label van de Berghain. De twee draaien regelmatig in de Berlijnse club. Nu heeft Virginia een album uitgebracht, met wederom productie van Steffi, Dexter en Martyn. Fierce For The Night is een cross-overalbum over verlangen, uitgaan en hartezeer. Het is pretentieloze analoge pop met druipend vette acid-baslijnen, doffe drums en warm trillende synthesizers; dat opvallend gemakkelijk in het gehoor ligt. Dat is precies de kracht en de zwakte. Zelfs ‘Lies’ over liefdesverraad klinkt qua ritme en toonhoogte nog ronduit vrolijk. Fierce For The Night is verleidelijk met catchy hooks maar het mist soms net de broeierigheid van voorganger ‘Yours’. De prachtige ballad ‘Subdued Colours’ halverwege zorgt er gelukkig voor dat je aangehaakt blijft.

    • Roline Hoorntje