Recensie

Rick Astley heeft eigenlijk een prima soulstem

None

Verrassend, om bijna dertig jaar na zijn onhandige dansje in de clip van ‘Never Gonna Give You Up’ vast te moeten stellen dat Rick Astley een prima soulstem heeft. De voormalige loopjongen van producers Stock, Aitken & Waterman klonk in 1987 eigenlijk veel te ouwelijk. Die donkerbruine stem komt hem goed van pas nu hij op verjaardagsalbum 50 een volwassen poging doet om gospel en Tom Jones-achtige dramatiek te omarmen. Daarbij komt hij zo dicht in de buurt van oprechte bezieling als je van een zanger met een plastic popverleden mag verwachten. Sterke songs als ‘Angels On My Side’ en ‘This Old House’ geven Astley een aura van geloofwaardigheid en inspiratie, waarin zelfs het zoete parlando van slotnummer ‘Let it be Tonight’ overeind blijft.

    • Jan Vollaard