Klik door de rampnacht in Orlando

Een krant in Florida maakte een aangrijpende visuele reconstructie. Klik van kamer naar kamer.

Screenshot Tampa Bay Times.

Omar Mateen schiet op lichamen om er zeker van te zijn dat ze dood zijn. Angel Colon ligt gewond op de grond en hoort de schoten dichterbij komen. “Ik ben de volgende”, denkt hij. Zijn hand wordt geraakt. Dan zijn heup. Hij overleeft omdat hij het niet uitschreeuwt.

Opgesloten in de mannentoilet probeert een groep muisstil te blijven. Angel Santiago, onder een wastafel, hoort het geweervuur steeds luider. Hij ruikt buskruit. Dan wordt er door de muur geschoten. Angel wordt in zijn voet geraakt, dan in zijn knie. Om hem heen sterven mensen. Net op tijd verschuift de aandacht van de schutter. Naar de volgende ruimte.

Tampa Bay Times, een geprezen krant in Florida, maakte zijn eigen aangrijpende visuele reconstructie van de rampnacht in club Pulse. Het wordt duidelijk hoezeer de overlevingskansen van de aanwezigen heeft afgehangen van toeval en geluk. ‘Choice and chance’ heet de interactieve productie. Het enige wat je hoeft te doen is klikken, en je wordt meegevoerd. Van kamer naar kamer.

De krant publiceerde ook een volledige lijst van de slachtoffers met korte necrologieën.

Bekijk ‘Choice and chance’ op de website van Tampa Bay Times

Een plattegrond van de club, met de belangrijkste gebeurtenissen:

    • Menno Sedee