Boeken

Jules Deelder schrijft Poëzieweekgeschenk 2017

Het thema van de Poëzieweek is humor.

Jules Deelder
Jules Deelder ANP PAUL BERGEN

Jules Deelder (1944) schrijft het Poëzieweekgeschenk 2017, dat meldt stichting CPNB in een persbericht. De Nederlandse schrijver, dichter en Rotterdamse ‘nachtburgemeester’ en performancekunstenaar volgt Vlaming Stefan Hertmans op, die de geschenkbundel vorig jaar schreef.

Het thema van de vierde editie van de Poëzieweek, het kleine zusje van de Boekenweek, is humor. Een thema waar de 71-jarige auteur, die in 1969 debuteerde als dichter, eens over zei:

“Ik ben in wezen een zeer ernstig dichter, maar de critici denken: Deelder maakt een dolletje.”

De Poëzieweek begint op donderdag 26 januari in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag en loopt tot en met woensdag 1 februari. Tijdens de week worden meerdere poezieprijzen uitgereikt, waarvan de belangrijkste de VSB Poezieprijs is. Die prijs werd dit jaar gewonnen door Ilja Leonard Pfeijffer voor zijn bundel Idyllen.

    • Roderick Nieuwenhuis