Recensie

Recensie

Beeldende kunstencentrum De Appel ziet af van rijkssubsidie

De Appel in Amsterdam zal geen nieuwe aanvraag voor een rijkssubsidie doen. Dat heeft de beeldende kunstinstelling gisteren tijdens een crisisoverleg met de Amsterdamse cultuurwethouder Kajsa Ollongren besloten. In mei adviseerde de Raad voor Cultuur minister Bussemaker om de Appel geen rijkssubsidie meer te geven, tenzij de instelling een beter plan indient. Omdat vrijdag nog een kort geding dient over het ontslag van directeur Lorenzo Benedetti had de Appel om uitstel gevraagd, maar dat wil de Raad voor Cultuur niet verlenen. Maaike Lauwaert is bij de Appel aangesteld als intendant. Zij moet een nieuw beleidsplan schrijven en zal helpen bij het samenstellen van een nieuw bestuur. Na het negatieve advies trad het bestuur af en dat is nu demissionair. Lauwaert werkt als redacteur bij kunsttijdschrift Metropolis M, freelance curator en onderzoeker. (NRC)