Recensie

Dé zomerplaat mixt zang, rap en broederschap

None

Broederliefde maakte dé nationale zomerplaat van 2016. Hun Hard Work Pays Off 2 staat al wekenlang bovenaan in de Nederlandse albumlijst. Zelf vragen de jongens uit Spangen zich af of je het hiphop moet noemen. Ze zingen, ze rappen, ze putten uit stromingen als bubbling, reggaeton, R&B en afrohouse en creëren met hun aanstekelijke, sterk met Auto-Tune bewerkte melodieën, het popgeluid van nu. Ze vieren in hun muziek hun broederschap, salueren respectvol naar leeftijdsgenoten die ook opgroeiden tussen de dealers met wie het minder positief afliep, en genieten voluit van uitgaan, vrouwelijke aandacht en het selfmade-succes dat ze bereikt hebben. Dit is de muziek die je hoort in de grote steden, vanuit smartphones en voorbijrijdende auto’s. En live is het nog toffer.

    • Saul van Stapele