De beste kapsels van dit EK

EK David Beckham zette een trend in met zijn hanenkam tijdens WK 2002. Welke speler tijdens dit EK heeft de haartrend van deze zomer?

Reuters/Regis Duvignau

9

Divock Origi , België

Voor het WK 2014 koos de Belg Divock Origi voor een toefje blond in zijn haar. En prompt scoorde hij. Zo ontstaan ze dus, tradities.

11

Domagoj Vida , Kroatië

Fans van Ajax herkennen hem meteen. Domagoj Vida, de Kroaat die ooit een corrupte indruk maakte in een wedstrijd tegen Ajax’ concurrent Olympique Lyon in de Champions League. Nu allang passé. Maakt dezer dagen indruk met een inventief knotje.

10

Renato Sanches, Portugal

Hij is net niet de jongste speler op dit EK, maar de 18-jarige Portugees heeft in elk geval wel een levendiger haarstijl dan zijn jongere Engelse leeftijdsgenoot Marcus Rashford.

8

Radja Nainggolan, Belgie

David Beckham droeg eens een vergelijkbare hanenkam als de Belg Radja Nainggolan op dit EK. Toen trainer Alex Ferguson dat zag, beval hij de Engelse ster die af te scheren. Nainggolan deed er nog een schepje bovenop, met waterstofperoxide.

6

James Collins, Wales

Zou Welshman James Collins fan zijn van Walter White, hoofdpersoon in de serie Breaking Bad?

7

Marek Hamsik, Slowakije

Hij is de absolute en enige ster van Slowakije. Daar horen niet alleen tatoeages bij, maar ook een flitsend kapsel.

4

David Alaba , Oostenrijk

Sinds David Alaba met 17 jaar de jongste debutant ooit werd bij Oostenrijk, is hij zich alleen maar meer gaan onderscheiden. Met zijn voetbalvaardigheden, maar ook met deze opgefleurde afro.

5

Gareth Bale, Wales

Op een jeugdfoto die voor dit EK opdook had Gareth Bale nog suf jongenskapsel: strak naar voren gekamd, in een horizontale lijn tegen zijn voorhoofd. In dat opzicht is hij er toch op vooruitgegaan.

3

Marouane Fellaini, België

In de categorie wist u dat.. België dit EK de kampioen is van de afrokapsels. Mede door deze bos van Marouane Fellaini.

2

Aron Gunnarsson, IJsland

Een beetje cliché, maar op basis op het voorkomen van Aron Gunnarsson is het niet verbazingwekkend dat IJslanders afstammen van de Vikingen.

13

Sergio Ramos, Spanje

Een keurige scheiding die verbloemt hoe hard Sergio Ramos in het veld is. Gehaaid, maar bovenal: compromisloos. De wolf in schaapskleren.

perisic-haar

Ivan Perisic, Kroatië.

Bij topografen zal direct een lampje gaan branden, evenals bij de landgenoten Ivan Perisic. Ja, die kunstzinnige vorm bij zijn rechteroor beeldt de landsgrenzen van Kroatië uit. Patriottisch priegelwerk. De linkerkant kan natuurlijk niet achter blijven. Daar staat, heel creatief, Perisic’ nummer 4.

12

Paul Pogba, Frankrijk

Driemaal raden welk symbool de Franse spelmaker Paul Pogba dit EK in zijn haar heeft laten scheren? Inderdaad, een Gallische Haan. Het nationale Franse symbool voor waakzaamheid en trots.

Foto’s AP, AFP, Reuters