14 Moskouse kinderen komen om bij zeilkamp

De burgemeester van Moskou heeft vandaag een dag van rouw afgekondigd na een zeilongeluk in de noordelijke regio Karelië, waarbij veertien kinderen uit de Russische hoofdstad zijn verdronken. De kinderen, die werden begeleid door zeilleraren, kwamen afgelopen zaterdag op het Sjamozero-meer in een heftig onweer terecht, dat gepaard ging met hevige rukwinden. Hun boten sloegen daardoor om – 36 kinderen konden worden gered. De kinderen die zijn omgekomen zouden volgens de Russische kinderombudsman geen reddingsvesten hebben gedragen, meldt Russia Today. Het Openbaar Ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Er zijn vijf verdachten aangehouden, onder wie de leiding van het jeugdkamp waar de kinderen verbleven, en drie zeilinstructeurs. (NRC)