Negentig arrestaties bij actie tegen camorra in Napels

In de Napolitaanse wijk Conocal werden negentig leden van de camorrafamilie D’Amico opgepakt.

In Napels is vannacht een negentigtal mensen gearresteerd in een groots opgezette politie-actie tegen de camorra, de Napolitaanse versie van de maffia. Dat meldden verschillende Italiaanse media, waaronder La Repubblica.

Ongeveer driehonderd agenten hadden de wijk Conocal afgegrendeld. Daar maakte de clan van de familie D’Amico de dienst uit. Volgens justitie controleerde deze camorrabende bijna alles wat er in de wijk gebeurde. De gearresteerden worden verdacht van moord, afpersing, drugshandel, verboden wapenbezit of lidmaatschap van een maffiose organisatie.

Lees meer over de strijd van de Italiaanse politie tegen de camorra: Camorra creëert een milieuramp in Napels en De bovengrondse baas van camorra
    • Marc Leijendekker