Drie aanslagen door Talibaan in Afghanistan

Bij een aanslag door de Talibaan zijn deze maandagochtend in de Afgaanse hoofdstad Kabul veertien Nepalese bewakers omgekomen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld. Volgens een man die de aanslag overleefde was de groep op weg naar de Canadese ambassade, waar ze namens een particulier bedrijf als bewakers werken. Elders in het land kwamen acht Afghaanse burgers om door een bom die aan een motor was bevestigd. Bij een derde aanslag, opnieuw in Kabul, kwam een persoon om het leven. Vijf anderen raakten gewond, onder wie een lid van de provinciale raad tegen wie de aanslag mogelijk gericht was. De Talibaan voeren meer aanslagen uit, als onderdeel van hun zomeroffensief. De aanslagen zijn gericht tegen regeringsfunctionarissen. (AP)