Steinmeier hekelt ‘wapengekletter’ van NAVO aan de grens met Rusland

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier waarschuwt voor machtsvertoon van de NAVO in Oost-Europa. In een interview met Bild am Sonntag zei hij: „Wat we niet moeten doen, is door luid wapengekletter en oorlogszuchtige taal de temperatuur aan de grens weer opvoeren. Wie gelooft dat een symbolische tankparade aan de oostgrens van het bondgenootschap meer veiligheid geeft, heeft het mis.” Zo’n 31.000 NAVO-militairen oefenden afgelopen week in Polen en Litouwen. Dinsdag besloot de NAVO, in aanloop naar een top in Warschau begin juli, om meer militairen te gaan stationeren in de Baltische staten. Steinmeier hekelt dit soort afschrikkingspolitiek en toont zich voorstander van meer dialoog met de Russen. Onlangs heeft de EU besloten de sancties tegen Rusland weer met een jaar te verlengen. Steinmeier en zijn partij SPD zijn voor het afzwakken ervan. (NRC)