Dustin Johnson wint US Open

Dustin Johnson, winnaar van de US Open
Dustin Johnson, winnaar van de US Open Foto Reuters

Dustin Johnson heeft zondag de 116e US Open gewonnen. De Amerikaan eindigde bij het door noodweer geteisterde toernooi in Oakment met 276 slagen, drie minder dan landgenoten Jim Furyk en Scott Piercy en de Ier Shane Lowry. Lowry was de slotdag begonnen met vier slagen voorsprong. Het was Johnsons eerste majorzege. Vorig jaar was hij nog tweede. Hij kwam op de vijfde hole wel in de problemen. Kort voor zijn putt bewoog de bal lichtjes. Hij ontkende de bal te hebben aangeraakt en kreeg aanvankelijk van een baancommissaris het voordeel van de twijfel. Op de twaalfde kreeg hij echter te horen dat hij alsnog rekening moest houden met een strafslag. Desondanks wist 'DJ' zijn ronde zonder grote fouten te voltooien. „Ik heb verdiend gewonnen”, zei hij. „In het verleden ben ik al een paar keer dicht bij de titel in een major geweest, maar kon ik het niet afmaken. Nu slaagde ik er wel in koel te blijven. Dat maakt deze triomf des te mooier.” (ANP)