Centraal station Brussel weer open na ontruiming

De Belgische explosievenopruimingsdienst heeft twee koffers onderzocht die waren achtergelaten.

Het centraal station van Brussel is zondag aan het eind van de ochtend enige tijd ontruimd geweest op last van de politie. Niemand mocht het gebouw meer in nadat er twee achtergelaten koffers werden ontdekt bij bagagekluizen. Ook het Europakruispunt voor het station was tijdelijk niet toegankelijk.

Het is nog onbekend of de twee valiezen verdacht materiaal bevatten. De koffers zijn onderzocht door de Belgische explosievenopruimingsdienst (DOVO).

Twitter avatar NMBS NMBS #BrusselCentraal
Bevel politie
Situatie hersteld
Verkeer herneemt
#NMBS

Op last van de politie was het treinverkeer ook stilgelegd. Treinen mochten in eerste instantie nog door het station rijden zonder er te stoppen, maar rond 12:30 uur werd ook dit verboden. In Brussel-Noord en Brussel-Zuid staan de treinen stil, zo meldt de VRT.

Ook het verkeer in de omgeving van het station ondervond hinder van de ontruiming. De Brusselse politie maakte op Twitter melding van een aantal straten dat was afgesloten.

Twitter avatar zpz_polbru ZPZ PolBru Interventie #Brussels #NMBS centraal station . Verkeer afgesloten: Putterij, Kantersteen, Kantersteen tot Keizerinlaan

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij een grote antiterreuractie in België nog twaalf verdachten gearresteerd. Drie van hen zitten nu nog vast. De verdachten zouden van plan zijn geweest om aanslagen te plegen.