Verstappen start zondag vanaf negende plek

Duitser Nico Rosberg van Mercedes veroverde pole position.

Max Verstappen vorige week tijdens de Grote Prijs van Canada.
Max Verstappen vorige week tijdens de Grote Prijs van Canada. Foto AFP / Charles Coates

Formule 1-coureur Max Verstappen start zondag in Bakoe vanaf de negende plek bij de Grote Prijs van Europa. Zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo klokte de tweede tijd. De eerste plek was weggelegd voor de Duitser Nico Rosberg.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die de laatste twee grands prix won, schampte tijdens de race met zijn Mercedes de vangrail. Daarbij brak het rechtervoorwiel af en dat betekende voor Hamilton direct het einde van de kwalificatie. Hij start zondag vanaf de tiende plek in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Zaterdagochtend eindigde Verstappen zevende in de derde vrije training, net als vrijdag in de tweede vrije training. In de eerste training kwam hij nauwelijks in actie, vanwege een olielek in zijn bolide.

Lastige race

Topman Helmut Marko van het Red Bull-raceteam denkt dat de race in Bakoe lastig gaat worden voor Verstappen. Het nieuwe circuit in de stad zou niet gebouwd zijn voor de bolides van Red Bull, zei hij tegen persbureau ANP. De racewagens zouden snelheid tekort komen op het rechte stuk van het circuit. Bij de Grote Prijs van Canada vorige week zondag in Montreal behaalde Max de vierde plek.