UEFA start onderzoek naar wangedrag Kroaten

De supporters gooiden vuurwerk op het veld en er werd gevochten op de tribune.

De wedstrijd Kroatië - Tsjechië (2-2) wordt stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld is gegooid.
De wedstrijd Kroatië - Tsjechië (2-2) wordt stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld is gegooid. Foto Reuters

Voetbalbond UEFA is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden die vrijdag plaatsvonden tijdens het EK-duel Kroatië-Tsjechië (2-2). Dat meldt persbureau ANP. Tegen het einde van die wedstrijd gooiden supporters vuurwerk op het veld en op de tribune werd gevochten.

In stadiondeel met Kroatische supporters was de meeste onrust. Door de ongeregeldheden werd de wedstrijd vijf minuten stilgelegd, Kroatië leidde op dat moment met 2-1. Nadat de wedstrijd weer hervat werd, maakte Tsjechië de gelijkmaker.

Beelden van de ongeregeldheden. Tekst gaat verder onder de video’s.

Beelden van dichterbij:

Eerder in het toernooi legde de UEFA Rusland een voorwaardelijke schorsing op en gaf het land een boete van 150.000 euro. Russische supporters gingen in de slotfase van het duel met Engeland in Marseille op de vuist met Britten.