Hongaarse supporters slaags met politie in Marseille

Het is het zoveelste incident van ongeregeldheden door supporters.

Hongaarse voetbalfans gaan voorafgaand aan de wedstrijd tegen IJsland op de vuist met de politie.
Hongaarse voetbalfans gaan voorafgaand aan de wedstrijd tegen IJsland op de vuist met de politie. Foto Eddie Keogh / Reuters

Opnieuw is het EK voetbal zaterdag ontsierd door geweld. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Hongarije en IJsland probeerden Hongaarse fans over de hekken van tribunes te klimmen om zo in een ander vak te komen. Daarop greep de politie naar traangas en wapenstokken om de supporters terug te dringen, meldt persbureau ANP.

Veel van de onruststokers droegen zwarte t-shirts. Het duel tussen IJsland en Hongarije ging om 18.00 van start. Na de aftrap bleef de oproerpolitie bij het Hongaarse supportersvak staan om de boel in de gaten te houden.

Veel incidenten

Sinds het EK ruim een week geleden begon, zijn er meerdere geweldsincidenten geweest. De ergste vonden plaats rondom de wedstrijd tussen Engeland en Rusland. Daarbij gingen tientallen supporters met elkaar op de vuist. Voor straf werden Russische relschoppers Frankrijk uitgezet. Ook kreeg Rusland een boete en een waarschuwing om gediskwalificeerd te worden als het geweld niet zou stoppen.

Ook vrijdag was het raak. Toen gooiden Kroatische fans tijdens een match tegen Tsjechië vuurwerk op het veld. De UEFA heeft een onderzoek naar de ongeregeldheden ingesteld. Ook bij de wedstrijd tussen Spanje en Turkije werd vanaf de tribunes vuurwerk op het veld gegooid.