Duizenden kippen dood door brand boerderij Buurmalsen

38.000 kippen zijn overleden. Bij de brand kwam ook asbest vrij, maar dat is niet verspreid.

Foto of illustratie.
Foto of illustratie. ANP / Lex van Lieshout

Door een grote brand in twee schuren in Buurmalsen zijn 38.000 kippen omgekomen. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een derde schuur en een woonhuis in de omgeving.

Bij de brand op de pluimveeboerderij kwam ook asbest vrij. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zegt tegen ANP dat de asbest alleen op het terrein van het bedrijf ligt en verder niet is verspreid.

De lokale krant de Gelderlander meldt dat de kippenschuren volledig zijn uitgebrand. Het vuur ontstond tegen 00.20 uur en het sein brand meester werd rond 02.20 uur gegeven. Uit onderzoek moet nog blijken wat de oorzaak is van de brand.