Zeljko Petrovic nieuwe trainer ADO Den Haag

De trainer, die werd geboren in voormalig Joegoslavië, is de opvolger van de naar Vitesse vertrokken Henk Fräser.

Zeljko Petrovic.
Zeljko Petrovic. Foto Ed Oudenaarden/ANP

ADO Den Haag heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer. De club maakte vrijdagmiddag bekend dat het Zeljko Petrovic aanstelt als vervanger van Henk Fräser, die vier dagen geleden vertrok naar Vitesse.

In een reactie op de site van ADO zegt Petrovic “erg blij te zijn” met zijn nieuwe aanstelling:

“Het is een fantastische club die goed bij mij past. Het publiek verwacht strijd en passie op het veld. Iedere wedstrijd met het mes tussen de tanden. Dat zijn waarden die goed bij mij passen. Ik heb al veel zin in het seizoen en de eerste training aanstaande maandag.”

Petrovic werd geboren in het voormalige Joegoslavië en speelde achttien interlands voor zijn land. Daarnaast speelde hij in Nederland voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk en PSV. Na zijn spelersloopbaan deed hij veel ervaring op als coach. Zo was hij assistent bij Feyenoord, het Duitse HSV en het Engelse Sunderland en was hij hoofdtrainer bij onder meer RKC Waalwijk en het Portugese Boavista.

Komende maandag wordt de nieuwe trainer gepresenteerd aan de pers. Meteen daarna geeft Petrovic ook zijn eerste training.

    • Sam de Voogt