Yannis Anastasiou nieuwe trainer Roda JC

De Griek was eerder als speler actief bij de Limburgse club. Hij tekent een contract voor één seizoen.

De Griek, die als speler tussen 2000 en 2004 een succesvolle periode kende bij de club, tekent een contract voor één seizoen.
De Griek, die als speler tussen 2000 en 2004 een succesvolle periode kende bij de club, tekent een contract voor één seizoen. Foto: ANP JOEP LEENEN

Yannis Anastasiou is de nieuwe trainer van Roda JC, zo maakt de Limburgse club vrijdag bekend. De Griek, die als speler tussen 2000 en 2004 een succesvolle periode kende bij de club, tekent een contract voor één seizoen.

De 43-jarige Anastasiou wordt zaterdag in het Parkstad Limburg Stadion gepresenteerd. Hij werkte als assistent-trainer eerder bij Panathinaikos, Jong Ajax en Reading. Bij Panathinaikos stond hij vervolgens twee seizoenen als hoofdverantwoordelijke aan het roer. Als speler was hij actief voor onder meer Anderlecht, Roda JC, Ajax en Sparta Rotterdam.

Technisch directeur Ton Caanen tegenover Voetbal International:

“We zijn uiterst zorgvuldig op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer en na een aantal gesprekken bleek dat Yannis perfect past binnen onze profielschets. Yannis staat bekend als een people manager die de club en de Nederlandse voetbalcultuur kent. Daarnaast heeft hij ervaring als hoofdcoach op het hoogste niveau.”

Opvolger van Kalezic

Anastasiou is de opvolger van Darije Kalezic, die vorige maand werd weggestuurd als hoofdtrainer bij de club. Aanleiding was de volgens de Limburgse voetbalclub “onhoudbare situatie” die was ontstaan door een conflict tussen Kalezic en technisch directeur Ton Caanen.

Kalezic was slechts één seizoen actief als hoofdtrainer van de Kerkraadse eredivisionist. De club eindigde afgelopen seizoen op een veertiende plek in de eredivisie.