Verdachte opgepakt voor doden krantenbezorgster

De 51-jarige Anita van Dijk werd ‘s ochtends vroeg tijdens haar krantenronde doodgestoken.

Onderzoek bij de plek waar Anita van Dijk werd neergestoken. Haar fiets staat tegen de boom.
Onderzoek bij de plek waar Anita van Dijk werd neergestoken. Haar fiets staat tegen de boom. Foto Maro Hoope / ANP

De politie heeft een man aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij de dood van een 51-jarige krantenbezorgster, een maand geleden in Rotterdam. Het gaat om een 29-jarige man uit Schiedam.

Na de steekpartij, rond 05.15 uur ‘s ochtends aan de Pasteursingel, verspreidde de politie een signalement van de mogelijke dader. Die werd omschreven als tussen de 20 en 30 jaar oud. Of de verdachte die vrijdag is aangehouden inderdaad de man is waar de politie naar op zoek was, kon de politie nog niet zeggen.

Er werden twintig rechercheurs op de zaak gezet, posters en brieven verspreid en er werd aandacht aan de zaak besteed in diverse opsporingsprogramma’s op televisie. Dat onderzoek gaat volgens de politie nog verder.

De tekst gaat verder onder de video.

De vrouw werd zwaargewond aangetroffen bij haar fiets. Een week later bezweek ze aan haar verwondingen. De politie vermoedt een mogelijk verband met een poging tot beroving, even daarvoor op ongeveer dezelfde locatie. Of die link er inderdaad is, wordt nog onderzocht.

    • Bastiaan Nagtegaal