De Thuiskok: Inktvis en konijn

We sluiten de week af met een hysterisch gerecht. En wie anders dan Monty Python kan dan de inspiratiebron zijn.

De killer rabbit uit de film Monty Python and the Holy Grail stond symbool voor gevulde inktvis met kip en pruimen. Als u geen vleesmolen heeft, vraag het dan even aan uw slager. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de spiering en het konijn in een vleesmolen. Doe er de room en het ei bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vul een spuitzak met het mengsel. Maak de inktvisjes goed schoon en vul ze met het vleesmengsel. Sluit ze met een cocktailprikker. Bak de inktvisjes kort aan in een pan met antiaanbaklaag in wat olie en laat ze verder garen in de oven. Stoof het karkas en de afsnijdsels aan in wat boter in een kookpot. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Blus het karkas met de witte wijn en doe er de groenten en aromaten bij. Giet water in de pot tot alles onder staat en breng aan de kook. Laat 1 uur trekken op een zacht vuur. Zeef de bouillon en laat dan voor twee derde inkoken. Werk de saus op met koude boter en breng op smaak met peper en zout. Mix de pruimen met warme bouillon en azijn in de blender. Lepel wat saus op het bord en leg er een gevulde pijlinktvis op. Werk af met puntjes crème van pruimen.

    • Sam de Voogt