Kind overleden bij ongeluk met gestolen auto

Bij de frontale botsing in Zelhem waren vijf mensen betrokken.

Foto Evert Elzinga / ANP

Een 38-jarige man uit Doetinchem heeft vrijdagochtend in een gestolen auto een vier jaar oud kind doodgereden, zo meldt de politie.

Op de Ruurloseweg in Zelhem, een dorp ten noordoosten van Doetinchem, kwam de man frontaal in botsing met een personenauto waar twee volwassenen en twee kinderen uit Gouda in zaten. Alle inzittenden uit de personenauto zijn gewond geraakt. Het jongetje van vier overleed ter plekke, het meisje van drie en de vader zijn zwaargewond. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De veroorzaker van het ongeluk is lichtgewond geraakt en is aangehouden door de politie. Hij reed vermoedelijk op de verkeerde weghelft toen hij aan het inhalen was. De politie doet uitgebreid onderzoek naar het ongeluk.

Volgens het Openbaar Ministerie stal de man de auto van een psycholoog die justitie op hem had afgestuurd in verband met een lopende strafzaak. Hij wordt verdacht van bedreiging, mishandeling en het rijden onder invloed in 2015. Dit heeft het OM bevestigd tegenover Hart van Nederland.

    • Floortje Rawee