CBS: export naar Britten goed voor 20 miljard

DEN HAAG. De uitvoer van goederen en diensten naar het Verenigd Koninkrijk was vorig jaar goed voor 20 miljard euro. Daarmee is het land na Duitsland de belangrijkste exportbestemming voor Nederland. Dat meldt het CBS. In vergelijking met de andere Europese landen is Nederland sterk gericht op het VK. De export naar dat land maakt ruim 9 procent uit van de totale goederenexport. De waarde daarvan droeg het afgelopen jaar volgens het CBS 1,4 procent bij aan de economie. De export van diensten was 1,2 procent van het bruto binnenlands product. Volgende week donderdag spreken de Britten zich uit over een uittreding uit de Europese Unie. Eerder waarschuwde onder meer het Centraal Planbureau (CPB) dat Nederland in de periode tot 2030 zo’n 10 miljard euro kan mislopen bij een Brexit. (ANP)