Genomineerden Nikon Theaterfotografie Prijs 2016 bekend!

Het Hamiltoncomplex
Het Hamiltoncomplex Fred Debrock

Vijf fotoseries van vier fotografen zijn genomineerd voor de Nikon Theaterfotografie Prijs 2016. Kanshebbers zijn Joris-Jan Bos voor HENRY van Itamar Serussi/Scapino Ballet Rotterdam, Fred Debrock voor Het Hamiltoncomplex van Het Paleis, Kurt Van de Elst voor zowel De Welwillenden van Toneelhuis/Toneelgroep Amsterdam als Het land Nod van FC Bergman, en Erik Fransen voor zijn serie van Oma mag ik mijn pop terug van Theater Gnaffel. De jury koos dit jaar nadrukkelijk voor fotoseries, omdat theaterfotografen nooit maar één beeld maken van een voorstelling. De prijs, een geldbedrag van 2500 euro, wordt op 5 september uitgereikt op het Nederlands Theater Festival (NRC)

Bekijk hier de genomineerde fotoseries:

    • Herien Wensink