Feyenoorder Elia krijgt boete voor vechtpartij in café

Hij heeft volgens het OM samen met twee anderen een cafébezoeker in het centrum van Rotterdam mishandeld.

Foto Olaf Kraak / ANP

Voetballer Eljero Elia (29) van Feyenoord moet 750 euro boete betalen voor mishandeling van een man in een Rotterdams café in maart. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten. Het OM acht door middel van camerabeelden bewezen dat Elia een van de personen is geweest die de mishandeling hebben gepleegd.

Als Elia de strafbeschikking accepteert, hoeft hij zich niet bij de rechter te verantwoorden. Twee medeverdachten moeten wel voor de rechter verschijnen, omdat ze al eerder met justitie in aanraking gekomen zijn.

Elia ging na de gewonnen halve finale van het bekertoernooi waarin zijn club Feyenoord won van AZ stappen in het centrum van Rotterdam. In een café aan het Stadhuisplein ontstond onenigheid met een 26-jarige bezoeker. Het slachtoffer uit Delft werd in elkaar geslagen en raakte bewusteloos. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Elia ontkende betrokkenheid, maar werd later wel aangehouden en verhoord.

Twitter avatar EljeroElia Eljero Elia Jullie komen snel achter de waarheid ✌🏾️ 1 ding heb niemand aangeraakt.

‘Niemand mishandeld’

Feyenoord legde de speler al een boete op. In een verklaring bood Elia zijn excuses aan:

“Ik heb niemand mishandeld, maar het is natuurlijk stom van me dat ik in de situatie terechtkom dat de verdenking tegen me kan ontstaan dat ik zoiets heb gedaan. Als voetballer moet ik voorkomen dat ik in opspraak kom. Dat heb ik niet gedaan en daar bied ik zowel de club als de supporters mijn excuses voor aan.”

In een interview met NRC zei Elia over de zaak:

“Ik was tien minuten binnen, ging weer naar buiten en dan gebeurt zoiets. Ik kwam een jongen tegen die mij wat heeft gedaan in het verleden. Hij wil met me praten, ik duw hem opzij en ga weg. Er zijn jongens achtergebleven die weten wat er is gebeurd. Iemand geeft hem een tik. Maar ik weet niet wat er is gebeurd, de politie wil mij de beelden niet laten zien. Je ziet dat ik naar buiten ga, wat er daarna is gebeurd laten ze niet zien.”

    • Joram Bolle