‘Eritrese troepen doodden ruim 200 Ethiopische militairen’

Eritrese troepen hebben zondag bij gevechten aan de grens met Ethiopië meer dan 200 Ethiopische militairen gedood. Dat heeft de Eritrese regering donderdag bekendgemaakt. Hoeveel Eritreeërs sneuvelden is niet gezegd, meldt persbureau AFP. Een Ethiopische woordvoerder sprak maandag van een „aanzienlijk aantal slachtoffers aan beide zijden”. Eritrea werd in 1991 onafhankelijk van Ethiopië. Van 1998 tot 2000 woedde een bloedige grensoorlog. Hoewel in 2000 vrede werd gesloten, zijn er geregeld botsingen. Als de cijfers van de Eritrese regering kloppen, waren de gevechten van zondag de zwaarste in decennia. De VN beschuldigen Eritrea van misdaden tegen de menselijkheid jegens de eigen bevolking. Veel Eritreeërs ontvluchten het land. (NRC)