Edelsteen van half miljoen lijkt gestolen op Schiphol

De edelsteen werd in een speciale box van Zwitserland naar Schiphol gevlogen.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Robin Utrecht / ANP

De Marechaussee is op zoek naar een kostbare edelsteen die vermoedelijk gestolen is op Schiphol. De steen, die volgens een woordvoerder “tegen een half miljoen dollar” waard is, verdween op 28 maart, maakte de Marechaussee vrijdag bekend.

De edelsteen werd vervoerd in een speciale box. Hoe dergelijke waardevolle lading wordt bewaakt, kon de Marechaussee niet zeggen. Ook nadere details over het soort steen dat zoek is, worden “in het belang van het onderzoek” op dit moment niet bekendgemaakt.

Vermoed wordt dat de steen is gestolen na de landing op Schiphol. De vermissing kwam aan het licht na een standaard controle. Het onderzoek, dat wordt geleid door het Openbaar Ministerie Noord-Holland, richt zich ook op medewerkers van de luchthaven. De Marechaussee roept mensen met tips of meer informatie op zich te melden.

    • Bastiaan Nagtegaal