30-jarige Belg opgepakt voor rol bij aanslagen Brussel

Ook werd een reconstructie gehouden in een vermoedelijke schuilplaats van de aanslagplegers.

Smartphonefoto van een politieafzetting bij de Kazernelaan in Etterbeek.
Smartphonefoto van een politieafzetting bij de Kazernelaan in Etterbeek. Foto Laurie Dieffembacq / AFP / Belga

Opnieuw is een man aangehouden voor betrokkenheid bij de aanslagen in Brussel en Zaventem. Het gaat om de 30-jarige Belg Youssef E.H.A., heeft het Federaal Parket in Brussel vrijdagavond bekendgemaakt.

Veel heeft de Belgische justitie niet bekendgemaakt, behalve dat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden als dader, mededader of medeplichtige. Op dit moment zitten voor de aanslagen van 22 maart nog zeven anderen vast.

Voor het onderzoek werd vrijdagmiddag een reconstructie gehouden in een huis aan de Kazernenlaan in de Brusselse gemeente Etterbeek. Het huis werd volgens het parket vermoedelijk gebruikt als schuilplaats voor de groep die de aanslag pleegde op de metro van Maalbeek. Bij de reconstructie waren Ossama K., de broers F., Ali E.H.A. en Bilal E.M. aanwezig.