Waarnemend hoofdredacteur per direct weg bij Vrij Nederland

Waarnemend hoofdredacteur Robert van de Griend is per direct weg bij Vrij Nederland. Dat meldde hij donderdag in een e-mail aan zijn redactie. Van de Griend volgde in december Frits van Exter op. In de mail stelt hij onder meer dat hij „grote dromen” had met VN. „Helaas is het me de afgelopen zes maanden niet gelukt om ze te verenigen met de alledaagse realiteit van statuten en bestuursstijlen.” Van de Griend wil verder niet reageren. In december maakten Van Exter, Van de Griend en de directie van uitgeverij WPG bekend dat VN een maandblad zou worden. De redactie, die moet instemmen met een andere koers van het blad, keerde zich tegen dat plan. Volgens de redactiecommissie is het geen uitgemaakte zaak dat een maandblad de beste strategie zou zijn. Voorzitter Harry Lensink van de commissie zegt dat er bijna een akkoord is met de uitgever. Het is onduidelijk of Van de Griend zich daar niet in kon vinden en besloot te vertrekken. (NRC)