Recensie

Recensie

Wrakstukken toestel EgyptAir MS804 gevonden in zee

Wrakstukken van het toestel van EgyptAir dat vorige maand in de Middellandse Zee stortte, zijn gevonden. Dat heeft het team dat bezig was met de zoektocht naar de Airbus A320 bekendgemaakt, meldt persbureau AP. Bij de crash kwamen alle inzittenden – 66 mensen – om het leven. Egypte heeft nog niet bekendgemaakt waar het wrak precies is gesignaleerd. Een schip van de Egyptische marine zou „enkele hoofdlocaties van het wrak hebben geïdentificeerd” en ook enkele foto’s van het gecrashte vliegtuig hebben gemaakt. Vlucht MS804 was op weg van Parijs naar Kairo met 56 passagiers en 10 bemanningsleden aan boord, toen het van de radar verdween. Volgens Egypte is het „waarschijnlijker” dat het toestel is neergestort door terrorisme. (NRC)