Stress voor de uitslag

Deze donderdag horen eindexamenkandidaten of ze zijn geslaagd. Volg onze vloggers op nrc.nl/examenvloggers

Matthijs
Matthijs

Kuki Heiligers (17) – havo

„Ik sta er relaxed in. Alleen over geschiedenis en maatschappijwetenschappen heb ik een dubbel gevoel. Donderdag ga ik uitslapen en kleine dingen doen als nagels lakken om de tijd te vullen.”

Alexander van Citters (19) – vwo

„Ik merk dat ik er toch mee bezig ben, al weet ik dat het allemaal goed is gegaan. Maar ik wil het gewoon even horen. Mijn moeder heeft zelfs vrij genomen van haar werk voor de uitslag, dat is wel tof.”

Sem Berghout (19) – vwo

„Woensdag houden we met het hele gezin een Game of Thrones-marathon. Dan zijn we even met ons hoofd bij de examens weg. Scheikunde ging heel slecht, over de rest had ik geen slecht gevoel.”

Valerie Levenswaard (18) – vwo

„Ik ben bang dat ik geen goed nieuws krijg. Eerlijk gezegd weet ik maar van twee van de acht toetsen zeker dat ze voldoende zijn, en dat zijn geen hoge voldoendes. Ik hoop dat ik nog vakken kan herkansen.”

Matthijs Nuus (18) – vwo

„Ik zit nu thuis wat documentaires en series te kijken. Eigenlijk wilde ik op reis. Maar dat vonden mijn ouders niet goed, die willen erbij zijn als ik de uitslag krijg. Wiskunde B ging goed, Engels slecht.”

Tyra Grünseis (16) – vmbo

„Ik moet werken achter de kassa bij Albert Heijn. Normaal mag je dan je telefoon niet bij je houden, maar nu maakt de supermarkt een uitzondering omdat ik de uitslag krijg. Ik houd rekening met een herkansing.”