Slowakije verslaat Rusland

Slowakije heeft het Russische elftal woensdagmiddag in Lille met 2-1 verslagen. Vladimir Weiss en Marek Hamsik, die ook de assists voor hun rekening namen, scoorden in de eerste helft. Tien minuten voor tijd resulteerde het Russische offensief in een tegentreffer van Denis Gloesjakov, met het hoofd.

De Russische defensie maakte bij beide goals een weinig doortastende indruk. Weiss kapte op zijn gemak twee Russische verdedigers uit en rondde beheerst af. Hamsik profiteerde van een snel genomen corner en schoot vanuit de verre hoek via de tweede paal binnen. Slowakije heeft nu drie punten, net als Wales, dat deze donderdag zijn tweede wedstrijd speelt tegen Engeland. Rusland maakt nog kans op plaatsing voor de volgende ronde; ook de beste vier nummers drie van de in totaal zes poules gaan naar de achtste finales.

De Russische ploeg van bondscoach Leonid Slutsky is wegens de gewelddadigheden van supporters tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Engeland weliswaar voorwaardelijk geschorst. Russische supporters in Stade Pierre Mauroy in Lille bleven donderdag echter rustig op de tribune, waardoor zij de Europese bond UEFA niet dwongen tot het effectueren van de schorsing.

Mochten Russische supporters zich nog eens misdragen in stadions op dit toernooi, wordt het nationale elftal verbannen. De eerste groepswedstrijd in stadion Vélodrome in Marseille werd voorafgegaan door dagen van gewelddadige confrontaties tussen Russen en Engelsen, waarbij tientallen gewonden vielen.