Kom in de lezersjury van de ECI Literatuurprijs

Een jury van 50 lezers, 25 uit Nederland en 25 uit Vlaanderen, maakt onder leiding van juryvoorzitter Peter Vandermeersch een keuze uit de Shortlist van de ECI Literatuurprijs.

Foto iStock

De ECI Literatuurprijs is op zoek naar leden voor de nieuw op te zetten Lezersprijs, die in 2016 voor het eerst zal worden uitgereikt. Een jury van 50 lezers, 25 uit Nederland en 25 uit Vlaanderen, maakt onder leiding van juryvoorzitter Peter Vandermeersch een keuze uit de Shortlist van de ECI Literatuurprijs. Die Shortlist wordt door de vakjury op 16 september 2016 vastgesteld.

Wat verwachten we van een jurylid van de Lezersprijs?

We zoeken bevlogen lezers en verwachten van u dat deze de zes boeken van de Shortlist leest en er een oordeel over vormt. Die boeken krijgt u, zodra de Shortlist bekend is, toegestuurd. Op 10 november komt de lezersjury ’s middags bijeen voor een juryvergadering. Onder leiding van Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC Handelsblad, zal bepaald worden wie de winnaar is van de ECI Literatuurprijs Lezersprijs 2016. De leden van de lezersjury zijn uiteraard ook van harte welkom op de avond van de uitreiking.

Om in aanmerking te komen voor een plek in de Lezersjury moet u onderstaand formulier invullen, waarin u naast uw contactgegevens* ook een korte motivatie geeft waarom u de ideale kandidaat bent voor de Lezersjury.

Klik hier om u aan te melden. Het formulier opent in een apart venster.

De aanmelding sluit op 1 juli. Daarna krijgt u bericht of u al dan niet tot de Lezersjury bent toegelaten.

* Voor vervoer van en naar een centraal punt in Vlaanderen wordt gezorgd. Adres en woonplaats hebben we nodig voor het toezenden van de boeken.