Kronkelige en esoterische collage

Zanger en dichter G.W. Sok (Jos Kleij) dacht dat hij na dertig jaar bij punkjazzfenomeen The Ex klaar was met muziek. Na een toneelrol kreeg hij de smaak van performen weer te pakken en begon hij los-vaste samenwerkingen met Chapi Chapo (Brest), Detective Instinct (Middlesbrough) en Cannibales & Vahinés (Toulouse). Projecten bleven zich aandienen en Sok stelde zelf een verzamelalbum samen, dat in al zijn krakende voegen laat horen hoe hij uit kronkelige ideeën en esoterische muziek een fascinerende collage boetseert. Dat varieert van subtiel bluesy in ‘The Heart of Everything’ tot apocalyptische punkpoëzie in ‘The World’s Still Here’, met opzwepende bands als King Champion Sounds en Action Beat. Listen To The Painters opent een wereld van muziek die nog volmondig dwars durft te zijn.