3Doc: King Georges NPO 3, 21.00-22.25u.

Na meer dan veertig jaar besluit de charismatische meesterkok Georges Perrier om zijn beroemde restaurant Le Bec-Fin in Philadelphia te sluiten. Sinds de opening in 1970 zwaait hij op zijn eigen manier met de scepter in de keuken. Hij schreeuwt, vloekt, hangt fanatiek boven zijn pannen en smijt borden op de grond als hij denkt dat een gerecht verpruts is. Dat doet misschien een beetje denken aan de Britse tv-kok Gordon Ramsay, die we in zijn programma’s ook vaak zien schreeuwen. Maar Perrier komt sympathieker en grappiger over. En hij is net zo hard voor zichzelf als voor zijn personeel. De passie en emotie stralen ervan af. „Wie heeft die truffelsaus gemaakt? Holy shit!” Hij kan het loodzware werk echter niet eeuwig volhouden, en de tijden zijn aan het veranderen, de geliefde veteraan moet plaatsmaken voor een nieuwe generatie, bijvoorbeeld top-chef Nicholas Elmi, een voormalig protegé. Filmmaakster Erika Frankel volgt de chef-kok in de laatste vier jaar van het bestaan van Le Bec-Fin. Daarnaast vertellen experts en collega’s over de culinaire prestaties van Perrier.