Prins William op de cover homoblad

Als stellingname tegen homofobie verschijnt de Britse prins William op de cover van het juli-nummer van homoblad Attitude. Het is de eerste keer dat een lid van het Britse koningshuis is gefotografeerd voor de voorpagina van een homopublicatie. De prins is lachend te zien naast de kop ‘Making History’ en een citaat waarin hij zegt dat niemand gepest zou moeten worden vanwege zijn of haar seksuele geaardheid of om andere redenen. William roept jongeren die worden gepest vanwege hun geaardheid op om hulp te zoeken. „Niemand zou te maken moeten krijgen met de haat die deze jonge mensen moeten doorstaan”, aldus William. De prins maakte de verschijning in het homoblad bekend na het tekenen van een condoleanceregister voor de slachtoffers van de moordpartij in een homoclub in Orlando. (AP)