Na geslaagde operatie maakt Dekker rentree

Zwemster Inge Dekker maakt volgende week in Rome haar rentree. Bij de dertigjarige Dekker werd begin dit jaar baarmoederhalskanker ontdekt. In maart onderging ze een geslaagde operatie, waarna ze al snel de training hervatte. De EK in Londen kwamen te vroeg, hoewel ze aanvankelijk wel in de selectie zat voor het evenement in de Engelse hoofdstad. „In topvorm zijn tijdens de Olympische Spelen is prioriteit. Om dat te bereiken, is een optimaal trainingsprogramma nu belangrijker dan deelnemen aan wedstrijden”, zei Dekker begin mei. De afgelopen weken werkte ze toe naar haar rentree, onder meer tijdens het trainingskamp van de Nederlandse zwemploeg op Tenerife. Volgende week duikt Dekker weer het water in tijdens het internationale zwemgala Sette Colli in Rome. Daar komt ze in actie op vijf afstanden (50, 100 en 200 vrij en 50 en 100 vlinder). (ANP)