Mel Gibson zint op film over Christus’ wederopstanding

In 2004 was Mel Gibsons The Passion of the Christ, een film in het Aramees en Latijn die Jezus’ lijdensweg extreem bloedig in beeld bracht, met een opbrengst van 612 miljoen dollar een verrassingshit. Nu werkt scriptschrijver Randall Wallace aan een vervolg over Christus’ wederopstanding, vertelde hij vorige week bij een preview van Hacksaw Ridge, Mel Gibsons speelfilm over een gewetensbezwaarde die zich in de Tweede Wereldoorlog onderscheidt als hospik. Wallace werkte al eerder samen met Gibson, die als regisseur zijn script voor Braveheart verfilmde, dat in 1996 vijf Oscars won – Wallace kreeg toen een nominatie. Eerder dit jaar was Risen, een soort Romeinse detective over de wederopstanding, met een recette van 46 miljoen redelijk succesvol.