Recensie

Recensie

Rolld is leuk, maar niet briljantMoeizaam begin met absurd

Het is een moeizame week voor telefoongamers. Cthulhu Realms is spookachtig en doet denken aan Discworld, maar is niet echt duidelijk. Hockey Hero is flauw, en Rolld is leuk, maar niet briljant.

Bij het spelen van Rolld is het niet gek om meteen te denken aan de Rode Koningin in Lewis Carrolls Through the Looking-Glass. In dit vervolg op Alice In Wonderland, onlangs verfilmd door Disney, probeert zij samen met hoofdrolspeler Alice te bewegen. Maar ondanks dat zij rennen, blijven de twee op dezelfde plek steken. „Hier moet je rennen om op dezelfde plek te blijven”, zegt de Rode Koningin tegen Alice. „Als je ergens anders wilt komen moet je minstens twee keer zo hard rennen”. Woorden die gebruikt worden om evolutionaire processen of abstracte zaken als tijdreizen en de relativiteitstheorie te beschrijven. Voor het Poolse Forever Entertainment vormt het echter de basis van hun spel Rolld. In deze 2D-versie van Super Monkey Ball, moet je ervoor zorgen dat de eindeloos rennende hoofdpersoon niet van de op en neer hellende weg afvalt. Door op de linker- of rechterkant van het scherm te tikken zorg je ervoor dat het vlak waar het mannetje over rent horizontaal blijft. Innovatief, maar niet zo briljant als Through the Looking-Glass.