Peuter overleden in Disney World na aanval alligator

De restanten van het lichaam van de jongen werden woensdagavond in een meer gevonden.

Hulpdiensten zoeken bij het Grand Floridian Resort, nabij Disney World, naar het lichaam van twee jaar oude jongen die dinsdag werd gegrepen door een alligator.
Hulpdiensten zoeken bij het Grand Floridian Resort, nabij Disney World, naar het lichaam van twee jaar oude jongen die dinsdag werd gegrepen door een alligator. Foto Red Huber/ AP

De tweejarige peuter die dinsdag op een strand nabij Disney World in Orlando gegrepen werd door een alligator, is overleden. Het lichaam van het 2-jarige jongetje werd woensdag na een zoektocht van zestien uur door duikers gevonden.

Sheriff Jerry Demings van Orange County liet woensdagmiddag al weten dat de peuter onmogelijk nog on leven kon zijn. De ouders van de jongen hebben “zonder twijfel hun twee jaar oude kind verloren”, zei hij woensdagmiddag.

Het voorval gebeurde dinsdagmiddag (lokale tijd) in de Seven Seas Lagoon vlakbij het Grand Floridian Resort. De jongen was samen met zijn ouders aan het zwemmen in het meer toen hij gegrepen werd door de alligator. Een reddingspoging van de vader mocht niet baten.

Demings zei eerder al dat het onmogelijk was dat de jongen vijftien uur na zijn verdwijning nog in leven zou zijn:

“Getuigen zagen het kind onder water getrokken worden. (…) Dat is nu vijftien uur geleden Het is duidelijk dat niemand zo lang onder water kan overleven.”

Meer dan vijftig hulpverleners zochten met sonarapparatuur naar sporen van het lichaam van de peuter. Meerdere alligators zijn afgemaakt en onderzocht op menselijke resten. Disney heeft de stranden rondom het meer woensdag gesloten.