Lovecraftiaans spel dat moeizaam begint

Voor de liefhebbers van het spookachtige werk van Howard Philip Lovecraft moet Cthulhu Realms als muziek in de oren klinken. Dit kaartspel komt uit dezelfde stal als Star Realms, White Wizard Games. Maar in plaats van heerser van het universum te worden, of simpelweg al je online tegenstanders weg te vagen, is het in deze nieuwste game het doel om je tegenspelers krankzinnig te maken. Heel Lovecraftiaans. Omdat Cthulhu Realms veel meer humor bevat dan het bronmateriaal doet het denken aan een ietwat nihilistischere versie van Discworld. Of het absurde hiernamaals-avonturenspel Grim Fandango uit 1998. Dat is geen straf. Die uitstraling en de vrolijk geanimeerde spelomgeving maken het spel visueel heel toegankelijk – in tegenstelling tot de gameplay. Je zult echt even geduld moeten hebben met Cthulhu Realms. De regels zijn zeker voor een beginneling niet meteen duidelijk en dat maakt de eerste paar spelrondes moeizaam. Dit kan ervoor zorgen dat je deze game even onverschillig benadert als de kosmische wezens dat doen in de literatuur van Lovecraft als het gaat om de mensheid.