Is een achtbaan beter met een VR-bril op?

Kijken: wat virtual reality kan bijdragen aan de attracties in een pretpark.

GIF The Verge

Wie wel eens een virtual realitybril op heeft gehad, heeft hoogstwaarschijnlijk ervaren hoe het is om virtueel in de achtbaan te zitten en zittend op een stoel slappe knietjes te krijgen. Maar wat gebeurt er als je met een VR-bril op in een echte achtbaan plaatsneemt? The Verge probeerde de attractie uit in een nieuwe video.

mvn2

Het Duitse bedrijf VR Coaster maakt speciale virtual realitysystemen voor bestaande achtbanen. Ingegespt met een speciaal kinriempje krijgen pretparkbezoekers driedimensionale beelden te zien van een virtuele wereld. De beelden lopen gelijk met de beweging van de achtbaan, waardoor het net lijkt alsof Superman en Lex Luthor in de Superman, Ride of Steel echt vechten om je leven.

Het Amerikaanse blog The Verge wilde weten hoe belachelijk het is om met een VR-bril in de achtbaan te zitten en, ook niet onbelangrijk, hoe misselijk je er van wordt. Het antwoord op beide vragen: minder dan je denkt.

Nederlanders die een VR-achtbaan willen uitproberen zullen een eindje moeten reizen. Er staan er tien in de VS en Canada, drie in Duitsland en een in Finland. De dichtstbijzijnde is te vinden in het Belgische Bobbejaanland.

Bekijk de video hier: