In ruimtefoto’s de wereld rond

The Guardian maakte van foto’s van de Britse astronaut Tim Peake een schitterende interactieve wereldkaart.

Foto screenshot The Guardian

Het is bijna voorbij. De Britse astronaut Tim Peake keert na zes maanden in de ruimte zaterdag terug naar aarde. Dit doet hij gelukkig niet zonder een mooi aandenken achter te laten. Hij heeft tijdens zijn verblijf in de ruimte namelijk ontzettend veel foto’s en video’s gemaakt.

Twitter avatar astro_timpeake Tim Peake Sunlight reflecting the stunning colours of this Himalayan lake https://t.co/oQpuhc1SpZ https://t.co/wl0lLudNeB

Peake is astronaut voor het European Space Agency (ESA) en woont en werkt tot zaterdag in het International Space Station (ISS). Hij is erg actief op sociale media en deelt regelmatig foto’s van het ruimtestation en van de aarde op zijn Twitter-account en Instagram-profiel. Ook houdt hij een blog bij, waarop hij zijn ervaringen in de ruimte deelt. Zo is te zien hoe hij vanuit de ruimte meedeed aan de marathon van Londen op een loopband.

Lights along the Nile stretching into the distance from Cairo #earthfromspace #egypt #lights #cairo #nileriver

Een foto die is geplaatst door Tim Peake (@astro_timpeake) op

The Guardian heeft Peakes foto’s nu samengebracht in een interactieve kaart. De kaart, die in eerste instantie lijkt op Google Maps, bevat schitterende beelden van elk werelddeel. Zo is Engeland te zien bij zonsondergang, kun je besneeuwde bergtoppen in Patagonië bekijken, en zie je de palmeilanden bij Dubai vanaf grote hoogte.

Bekijk de interactieve kaart met foto’s vanuit de ruimte hier